Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frűydis hesteblogg
Kontakt oss

BesĂžk hos Doktor Dyregod

I gÄr var alle smÄtrollene en tur hos dyrlegen.

Camomille har nyst innimellom - ikke ofte, men nok til at vi har vÊrt litt pÄ vakt. Hun har ogsÄ hatt litt rÞd vÊske rundt Þyet, men veldig lite (mest sannsynlig fordi hun er nÞye med Ä vaske seg ofte). For en ukes tid siden hÞrte vi Jess nyse ogsÄ, men det var fÞrst da hun hÞrtes ut som en hÞne dyrlegetimen ble bestillt. Vi var heldig og fikk time samme dag.

Alle tre fikk en grundig undersÞkelse, og det var nyttig pÄ mange mÄter Ä besÞke dyrlegen. Hun lÊrte oss hvordan man sjekker etter svulster (som er vanlig pÄ rotter), ga oss noen nyttige foringstips, Jess fikk klipt klÞrene, og vi fikk til og med veid alle tre. Hun hadde noen syn pÄ foring som ikke samsvarer med det jeg har lest pÄ rotteforumet, og det ga meg en tankevekker. Det er tydelig at dyrlegen var flink med rotter og har mye kunnskap om dem, og det var betryggende at hun kunne begrunne det hun sa. SÄ etter Ä ha tenkt litt pÄ saken har jeg bestemt meg for Ä fÞlge dyrlegens retningslinjer og ikke forumets.
SĂ„ til dyrlegens dom:

Hermine
Vekt: 252 gram
Diagnose: Frisk

Jess
Vekt: 280 gram
Diagnose: Symptomer pÄ tidlig lungebetennelse.
Behandling: Imacilin mikstur 0,15 ml. 2 ganger daglig i 14 dager.

Camomille
Vekt: 356 gram
Diagnose: Symptomer pÄ begynnende lungebetennelse. RÞde tÄrer (Dacryocystitt)
Behandling: Imacilin for Ä unngÄ sekundÊre infeksjoner i lungene. 0,2 ml. 2 ganger daglig i 14 dager.

SÄ nÄ mÄ vi gjennom det marerittet Ä gi rottene medisin to ganger daglig. Camomille gÄr det forholdsvis greit med, hun stritter imot, men svelger medisinen sin. Jess er det verre med. Hun hyler og piper og kan ikke skjÞnne hva hun har gjort galt for Ä fortjene den fÊle behandlingen. Men jeg fÄr da medisinen i henne...
Ellers ligger det noen nye bilder pÄ rottebildesiden.

Lagt ut den 22.01.2008 av Ingvild