Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frøydis hesteblogg
Kontakt oss

Besøk hos Doktor Dyregod

I går var alle småtrollene en tur hos dyrlegen.

Camomille har nyst innimellom - ikke ofte, men nok til at vi har vært litt på vakt. Hun har også hatt litt rød væske rundt øyet, men veldig lite (mest sannsynlig fordi hun er nøye med å vaske seg ofte). For en ukes tid siden hørte vi Jess nyse også, men det var først da hun hørtes ut som en høne dyrlegetimen ble bestillt. Vi var heldig og fikk time samme dag.

Alle tre fikk en grundig undersøkelse, og det var nyttig på mange måter å besøke dyrlegen. Hun lærte oss hvordan man sjekker etter svulster (som er vanlig på rotter), ga oss noen nyttige foringstips, Jess fikk klipt klørene, og vi fikk til og med veid alle tre. Hun hadde noen syn på foring som ikke samsvarer med det jeg har lest på rotteforumet, og det ga meg en tankevekker. Det er tydelig at dyrlegen var flink med rotter og har mye kunnskap om dem, og det var betryggende at hun kunne begrunne det hun sa. Så etter å ha tenkt litt på saken har jeg bestemt meg for å følge dyrlegens retningslinjer og ikke forumets.
Så til dyrlegens dom:

Hermine
Vekt: 252 gram
Diagnose: Frisk

Jess
Vekt: 280 gram
Diagnose: Symptomer på tidlig lungebetennelse.
Behandling: Imacilin mikstur 0,15 ml. 2 ganger daglig i 14 dager.

Camomille
Vekt: 356 gram
Diagnose: Symptomer på begynnende lungebetennelse. Røde tårer (Dacryocystitt)
Behandling: Imacilin for å unngå sekundære infeksjoner i lungene. 0,2 ml. 2 ganger daglig i 14 dager.

Så nå må vi gjennom det marerittet å gi rottene medisin to ganger daglig. Camomille går det forholdsvis greit med, hun stritter imot, men svelger medisinen sin. Jess er det verre med. Hun hyler og piper og kan ikke skjønne hva hun har gjort galt for å fortjene den fæle behandlingen. Men jeg får da medisinen i henne...
Ellers ligger det noen nye bilder på rottebildesiden.

Lagt ut den 22.01.2008 av Ingvild