Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frøydis hesteblogg
Kontakt oss

Jeg er sååå stolt av meg selv!

I dag har jeg faktisk SYDD! Min historie med håndarbeid er ganske dyster, og jeg har i flere år hatt en mistanke om at Mammas symaskin har innledet et komplott mot meg - den streiker alltid når jeg skal sy. Så sying har det blitt lite av opp igjennom årene..

Her om dagen surfet jeg på de mange rottesidene på nettet, og fant en norsk dame som lagde flotte hengekøyer til rotter. De var virkelig flotte, og jeg satte meg ned for å skrive en bestillingsmail. Da jeg hadde ramset opp og skulle summere, oppdaget jeg at totalen ble på over 2000 kroner. Og det var MED kvantumsrabatt. To tusen kroner er mye penger. Veldig mye penger. Så jeg tenkte videre på at det kunne da umulig være så vanskelig å lage selv? Mamma har jo symaskin å låne meg, og det kan jo hende den er i godlune? Men stoff? Hvor får man tak i fleece - billig?

Så "prosjekt hengekøyer" tok form. På de vanlige gardinbutikkene var ikke fleecetepper akkurat billig. Men jeg var heldig og fikk 30% avslag på et teppe. Likevel synes jeg det ble ganske dyrt - for jeg trengte flere tepper. Men takk og lov for Ikea. Der selger de tykke fleecetepper for 39,- per stykk, så i går var jeg på Ikea og handlet tepper. Fem stykker for å være eksakt. Så gikk jeg til avdelingen for stoff og gardiner, men jeg likte ingen av mønstrene de hadde, så det ble ikke noen handling der. Sytråd trengte jeg, og ved siden av sytråden stod det noen esker som fikk meg til å tenke: Tråkla symaskin til 495. Jeg trenger jo ingen avansert symaskin, og med symaskin i huset er det enkelere å bare sette seg ned å sy - jeg må ikke reise til Mamma for det. Så jeg slo til. Og er nå eier av en "Tråkla" fra Ikea. Billigmaskinen "Tråkla" og jeg har vært ganske så gode venner siden, til tross for sin pris synes jeg den er bedre enn Mamma sin. Dessuten er jeg ikke så engstelig for å ødelegge den. Så idag har jeg produsert 2 enkle hengekøyer, 2 lommehengekøyer, 2 hjørnehengekøyer, 3 tunneller og en morsom lomme til å henge på burveggen. Jeg er STRÅLENDE fornøyd med arbeidet. Jeg ville nok ikke vunnet noen pris for rett og nøyaktig søm, men jeg tviler på at rottene bryr seg om det, bare køyene er solide. Så jentene har prøvekjørt:


Alle tre i ferieburet - innredet med hjemmesydde hengekøyer - jentene godkjente resultatet. :-)


Reiseburet fikk også en ny hengekøye (enkel).


Festet på finurlig måte med hemper og kjetting :-)


En av "lommehengekøyene". Mille har allerede utpekt disse som sin favoritt.


En av de tre tunellene. Denne er i fleece, de to andre er bena på en av Frøydis avlagte olabukser


Hjørnehengekøye


Den grønne lomma - med Jess oppi


Hermine likte den veldig godt.

Flere bilder herLagt ut den 15.03.2008 av Ingvild