Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frøydis hesteblogg
Kontakt oss

Froskebilder

Vi har vært i froskedammen og tatt bilder

Hver vår er det fast prosedyre å ta en tur i froskedammen for å hente noen froskeegg. Det å følge med på rumpetrollenes utvikling er en spennende affære, både for store og for små. Men når man først skal hente froskeegg må man jo kose litt med alle mammaene og pappaene :-). Vi hadde med oss nabojenta Anette, og det var så vidt jeg fikk dem med meg hjem, for det var så spennende å fange frosker.

Jeg er veldig opptatt av at barna ikke skal skade eggene, og at de lar froskene som parrer seg være i fred. Desverre er det mange barn på selvstyr som besøker dammen, og noen av disse er ikke spesielt hensynsfulle ovenfor dyrene. De ødelegger eggene og tar med seg haugevis av frosker hjem. Gudene vet om froskene overlever hotelloppholdet, men det er lite sannsynlig i og med at barna har dem i baljer med lokk - uten pustehull. Jeg forsøker å lære barna at de gjerne kan holde froskene litt, men at det er viktig å sette dem fri igjen etterpå. Og for all del at de skal ha respekt for dyrene og ikke skade dem. Men et barn blir ofte veldig ivrig når de får tak i et "vilt" dyr. Etter hva jeg har skjønt er frosker en utrydningstruet art i Norge, så det er viktig å fortelle barna hvordan de best kan ta vare på dem.

Det var Frøydis som stod for froskefangingen. I fjor turde hun ikke fange noen, men ett år eldre og ett år dristigere stod hun med vann til ankelen i pytten og fanget flere frosker. Også Anette fikk holde froskene, men hun fant fort ut at de var greiest å klappe mens Frøydis holdt dem.

Bildene finner du HER

Lagt ut den 13.04.2007 av Ingvild