Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frøydis hesteblogg
Kontakt oss

Familieforøkelse

Hvis alt går etter planen blir familien vår forøket med to individer i midten av desember. :-) Frøydis har lenge ønsket seg et kjæledyr, og vi har hele tiden sagt at det blir først når hun slutter å bite negler... Ved årsskiftet skal hun slutte på SFO, og da blir det mange ensomme timer alene hjemme på ettermiddagene. Så for at hun skal få litt selskap har vi bestemt oss for at hun skal få et etterlengtet kjæledyr.

Arbeidet med å resonnere seg fram til hvilket kjæledyr som passer vår familie best, var ikke vanskelig. Hans er allergisk mot katter, så katt kan vi ikke ha. Jeg synes ikke noe om å la en hund være alene hjemme i mange timer hver dag mens vi er på arbeid/skole, så derfor er hund utelukket. Og Frøydis er ennå for ung til å ta seg av en hest. Da jeg var 15 år hadde jeg - til Mammas store skrekk - en liten rotte som jeg kallte Min. Så derfor falt valget på rotter.


Frøydis lager plastilinarotter mens hun venter...


Da jeg hadde rotte for over 15 år siden visste jeg ikke stort om rottehold. Internett var ikke en del av mitt dagligliv og bøker om rotter fantes det lite av. Nå derimot har jeg lest alt som er å komme over av bøker om rotter, samt internettartikler og anbefalinger. Jeg har lest at rotter bør helst ikke holdes alene, derfor kjøper vi to rotter, så de kan ha litt selskap i hverandre. Min bodde i et akvarium i en bokhylle om natten, men hun løp løs på rommet mitt om dagen (flott måte å holde livredde mødre unna tenåringsrommet). Resultatet var oppgnagde bokrygger, nesten et hull i døra (hun kom ikke gjennom, men det var ikke langt unna) og en masse oppspiste klær. Så våre kommende rotter skal i stedet får et stort, fint bur å boltre seg i. Så skal de få komme ut å leke på kjøkkenet når vi er til stede.

Lagt ut den 12.10.2007 av Ingvild